Accent

(events-tit-archief)
(events-txt-archief)


Canada - Banff NP, Jasper NP, Yoho NP
V O L Z E T

Wonderlijke fotografie rondreis door het beste wat West-Canada te bieden heeft.

Ook niet fotografen kunnen mee, voor hen is er een aangepast programma en aparte begeleiding voorzien... 

Dit unieke concept, aan een scherpe prijs, is dé kans om uw droomreis waar te maken.

Deze reis is iets voor jou als je houdt van prachtige natuur, spectaculaire meren, wouden en bergen. Als Canada tot je verbeelding spreekt, als je houdt van fotograferen of wandelen én als je een degelijk, op voorhand goed uitgekiend programma met persoonlijke begeleiding kan appreciëren.

Voor meer detail over deze reis, lees het programma van dag tot dag.

Reis met ons mee en ontdek de wonderbaarlijke Canadese Nationale Parken Banff , Jasper en Yoho , gelegen in het (Zuid-) Westen van Alberta en onderdeel van de wereldberoemde Rocky Mountains.
Naast de ongerepte natuur en prachtige gletsjers kan je ook wildlife tegenkomen, zoals eland, dikhoornschapen, chipmunks, coyote, bronstige wapitimannetjes, beren, vogels en tal van kleine zoogdieren.

We brengen je op de mooiste fotolocaties en tot bij prachtige bezienswaardigheden en wandellocaties.

Ons uitgekiende programma bezorgt je een volwaardige impressie van de parken zodat je met vele mooie herinneringen en prachtige foto's weer naar huis kan.

 

 

 

Dag 1:  Banff NP

Aankomst en incheck hotel, diner.

 

Dag 2-4: Banff NP

Banff National Park is het oudste en meest gekende natuurpark van Canada. We hebben er ruim voldoende de tijd om tal van locaties te bezoeken. In Banff NP word je meteen opgeslorpt door de adembenemende natuur. We krijgen prachtige zichten op de enorme vallei die uitgehold werd door de Bow rivier.

Onder andere verkennen we de Bow valley, de Vermillion Lakes, Cascade Pond, Castle Mountain  enz.  Hier zijn wederom tal van wandel- en fotomogelijkheden die goed werden uitgekiend.

Optioneel en indien het weer het toelaat kunnen we de Banff Sulphur Mountain Gondola nemen die ons meteen op een hoogte brengt voor de prachtige vergezichten.

Banff en Canmore zelf zijn leuke en aangename steden, met tal van café’s, restaurants en shopping mogelijkheden.

 

Dag 5: van Banff NP naar Jasper NP

Na het ontbijt volgen we de Icefields Parkway, één van de meest betoverende bergwegen ter wereld. Deze voert ons langs ontzagwekkende bergen, turquoiseblauwe meren, heldere bergrivieren, gletsjers en imposante wouden. We maken verschillende haltes om te genieten van al dit natuurschoon. Het is een paradijs voor beren, berggeiten, elanden en groothoornschapen. 

 

Dag 6-8: Jasper NP

De must-see Jasper NP biedt ons uitgebreide mogelijkheden qua fotografie en is tevens een ideale locatie voor tal van uitstappen. Zo beschikt Jasper ook over een geweldig wandelnetwerk. Men komt volledig tot rust temidden van al dit natuurschoon.

De vredige meren, rivieren en zacht gloeiende weilanden staan in schril contrast met de scherpe bergtoppen en ruige gletsjers. Naast de wonderbaarlijke panorama’s treffen we hier ook elanden, herten, coyotes, wolven en zwarte beren aan.

Jasper zelf is een klein en aangenaam stadje met pubs, ontbijtcafé’s en leuke restaurants.

We maken uitstappen naar onder andere : Maligne Lake, dit is het tweede grootste gletsjermeer ter wereld, Medicine Lake, Patricia Lake en tal van andere locaties...

 

Dag 9-11: Lake Louise

Via de Icefields Parkway rijden we naar Lake Louise, één van de meest gefotografeerde meren ter wereld. Het wonderbaarlijke turquoise meer is een absolute must-see.  Onderweg nemen we de tijd om talrijke stops in te lassen.  We zien watervallen en meren, kortom het wordt genieten.

Rond het wonderbaarlijke meer Lake Louise verblijven we 3 nachten, zo hebben we alle kans om ook dit zeer mooie gedeelte van de Canadian Rocky's grondig te bezoeken.

We plannen ook hier meervoudige ochtend- en avondshoots, zo ook rond de nabij gelegen meren, waaronder het beroemde Moraine Lake.

Ook Yoho NP met zijn prachtige bergketens en meren, kunnen we vanaf deze locatie bereiken.  Zo heb je ineens een totaalimpressie van de parken. 

 

Dag 12: Vertrek vanuit Calgary

Vandaag laten we de Rocky Mountains achter ons en rijden we via de Trans Canada Highway naar Calgary Airport.  We vatten de terugtocht naar België aan.

 

Dag 13: Aankomst Brussel Airport in de ochtend

 

 

 

Type reis :

We plannen deze reis in de tweede helft van september om enerzijds nog te kunnen genieten van aangename temperaturen en anderzijds om de typische mooie herfstkleuren te kunnen waarnemen.

Deze reis wordt begeleid door 2 personen, Anne Van Passel voor de fotografen onder ons, Mich Van den Eijnde voor de niet fotografen. Mich begeleidt je op de wandelingen en andere excursies.

Beide programma's zijn zeer goed op mekaar afgestemd.

Ook als je eens niet als fotograaf wenst mee te gaan met Anne, kan je bij Mich aansluiten.

We reizen met 2 grote, zeer luxueuze en comfortabele  suv’s in Banff , Jasper en Yoho NP om alle locaties vlot te kunnen bereiken.

Het programma ter plaatse is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden en kan ten alle tijde, en in het beste belang van de groep, gewijzigd worden.

 

Verblijf

We verblijven in comfort tot luxe hotels, eenpersoonskamers zijn beperkt beschikbaar.

We ontbijten of in het hotel of in een ontbijtbar.

 

Deelnemers :

Max 8 personen: fotografen en niet-fotografen

 

Kledij/klimaat/benodigdheden :

De temperaturen kunnen nog zeer aangenaam zijn. We zitten wel met een seizoenverandering en de nachten kunnen kouder worden. Aan te raden is dat je je voorziet op alle weersomstandigheden. Een sneeuwbui is altijd mogelijk, maar evengoed kunnen er dagen van 20 graden te verwachten zijn.

Voor de wandelaars; stevig, waterdicht schoeisel en kledij.

Voor de fotografen; neem best alles mee, zo vergeet je niets ;-) 

 

 

 

Kostprijs per persoon :

3690€ per persoon, de reis gaat door vanaf 7 deelnemers.

Prijs is op basis v 2pers kamer, extra fee voor éénpersoonskamer.   

Voorschot te betalen bij boeking : 1800€ + 25€ bijdrage garantieverzekering

 

Inbegrepen :

Transport ter plaatse met 2 grote Luxe Suv’s, alle verblijven, ontbijt, reisbegeleiding door 2 personen, inkomgelden voor NP Banff , Jasper en Yoho.

Fotobegeleiding.

 

Exclusief :

Internationale en nationale vluchten.

Transport van en naar de luchthaven van Zaventem.

Maaltijden en dranken buiten het ontbijt.  

Optionele excursies buiten het programma. Annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering. Aankopen van persoonlijke aard.

Indien meer uitleg gewenst, bv over kostprijzen van de vluchten kan U ons mailen of bellen.

Budget te voorzien voor lunch (picknick) en avondeten, ongeveer 35€ per dag per persoon.

Alvast bedankt voor de interesse in deze reis!

 

 

 

 

Alvast bedankt voor de fijne reiservaring!  Het was een hele fijne ervaring: prachtige natuur, comfortabel luxe transport, excellente begeleiding, alle dagen lekker eten enz.  Ik heb genoten van de vele wandelingen in fantastische omgevingen.  Jullie zijn een prachtkoppel en excellente reisbegeleiders.  Sophie (wandelaar)

 

Het was aangenaam om in het gezelschap van Anne en Mich te reizen. Beiden waren zeer behulpzaam. Het voortdurend  kunnen kiezen tussen wandelen en fotograferen is zeker een voordeel. Voortreffelijke keuze van hotels, het reizen met 2 grote luxe auto's, een meer dan voldoende inspraak van de reizigers over de activiteiten van de dag, de morgen- en avondshoots zijn tal van pluspunten. Ik heb veel bijgeleerd over landschapsfotografie. Filters, een breedhoeklens en statief zijn voor deze reis absoluut noodzakelijk.  Frank (fotograaf)

 

De combinatie foto en/of wandelen maakt deze reis zo uniek , een formule dewelke door de groep werd gesmaakt.  Zelden hebben we zo’n gedreven mensen ontmoet die bovendien over een enorme vakkennis beschikken ....niets was hen teveel .  De indrukwekkende natuur liet een diepe indruk na en we konden dit van 's morgens tot 's avonds vastleggen tijdens de diverse fotoshoots. Anne leerde ons eerst en vooral de te volgen stappen : compositie , instellingen op fototoestel, werken met filters , bracketing en zoveel meer.  Wat heb ik zoveel geleerd van Anne die graag een helpende hand was voor iedereen en zelf op iedere seconde een foto wilde maken !  Mich daarentegen moet niet onderdoen voor Anne , de wandelingen werden keurig uitgezocht en de moeilijkheidsgraad werd steeds toegelicht.  De mooie plekjes werden eveneens vastgelegd met het fototoestel.  Van Véronique en mezelf een welverdiende 10 .  Bedankt voor de geweldige tijd samen .   Véronique en Luc (fotograaf en wandelaar)

 

Lieve Anne en Mich,  Deze Canada reis is er één om nooit te vergeten.  De organisatie was tip top!  De hotels waren zeer goed!  Alles was prima geregeld, ondanks de Covid situatie.  De wandelingen waren zeer mooi, de verborgen meertjes en de watervallen die we ontdekten waren onbeschrijflijk mooi!  Om samen met jullie te reizen was een zeer aangename ervaring.  De rust en de vriendelijkheid die jullie uitstralen is top!  Wij kijken vol verwachting uit naar onze volgende reis samen met jullie!  Betty en Eddy (wandelaars)

Wanneer?
20 september 2023 - 01 oktober 2023

Waar?
Canada

Min. aantal deelnemers: 8
Max. aantal deelnemers: 8
V O L Z E T !

Soort event:
Fotoreizen

Terug naar het archief

Deel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel

Abonneer hier!

Onze nieuwsbrief

Wil u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief!