Accent

(events-tit-archief)
(events-txt-archief)


Canada-Vancouver, Banff, Jasper
V O L Z E T

 

Deze reis is helaas voorbij.... Neem een kijkje op de Canada reis van 2020..

Wonderlijke fotografie rondreis door het beste wat West-Canada te bieden heeft.

Ook niet fotografen kunnen mee, voor hen is er een aangepast programma en aparte begeleiding voorzien... 

Dit unieke concept, aan een scherpe prijs, is dé kans om uw droomreis waar te maken.

Deze reis is iets voor jou als je houdt van prachtige natuur, spectaculaire meren, wouden en bergen. Als Canada tot je verbeelding spreekt, als je houdt van fotograferen of wandelen én als je een degelijk, op voorhand goed uitgekiend programma met persoonlijke begeleiding kan appreciëren.

 

Reis met ons mee en ontdek de wonderbaarlijke Canadese Nationale Parken Banff en Jasper, gelegen in het (Zuid-) Westen van Alberta en beiden onderdeel van de wereldberoemde Rocky Mountains.
Naast de ongerepte natuur en prachtige gletsjers kan je ook wildlife tegenkomen, zoals eland, dikhoornschapen, chipmunks, coyote, bronstige wapitimannetjes, vogels en tal van kleine zoogdieren.

We brengen je op de mooiste fotolocaties en tot bij prachtige bezienswaardigheden en wandellocaties. Een ideaal startpunt om deze reis te beginnen is Vancouver, de stad van het licht.  Vancouver is bruisend, gezellig, kosmopolitisch en uitdagend.
Temidden van een schitterende omgeving en stranden aan de rand van de stad, beschikt Vancouver ook over hippe café’s en restaurants en een onvergetelijke zonsondergang als extraatje.

 

Dag 1:  Vancouver 

Aankomst en incheck hotel, diner.

Dag 2-4: Vancouver 

Vancouver is met zijn sublieme ligging tussen zee en bergen een echte Canadese topbestemming. We verblijven in Vancouver-Downtown, dwz dichtbij alle bezienswaardigheden en fotolocaties. Downtown Vancouver heeft een aangename layback sfeer. We genieten van de perfecte balans tussen de stad en de natuur eromheen.

Dag 5: Vancouver - Calgary (vlucht) :

In de voormiddag hebben we nog tijd om de stad verder te verkennen. In de namiddag nemen we de vlucht naar Calgary, waar we 1 nacht verblijven.

Dag 6: Calgary - Jasper NP

Na het ontbijt volgen we de Icefields Parkway, één van de meest betoverende bergwegen ter wereld. Deze voert ons langs ontzagwekkende bergen, turquoiseblauwe meren, heldere bergrivieren, gletsjers en imposante wouden. We maken verschillende haltes om te genieten van al dit natuurschoon. Het is een paradijs voor beren, berggeiten, elanden en groothoornschapen.

Dag 7-9: Jasper NP

De must-see Jasper NP biedt ons uitgebreide mogelijkheden qua fotografie en is tevens een ideale locatie voor tal van uitstappen. Zo beschikt Jasper ook over een geweldig wandelnetwerk. Men komt volledig tot rust temidden van al dit natuurschoon.

De vredige meren, rivieren en zacht gloeiende weilanden staan in schril contrast met de scherpe bergtoppen en gletsjers. Naast de wonderbaarlijke panorama’s treffen we hier ook elanden, herten, coyotes, wolven en zwarte beren aan.

Jasper zelf is een klein en aangenaam stadje met pubs, ontbijtcafé’s en leuke restaurants.

We maken uitstappen naar onder andere : Maligne Lake, dit is het tweede grootste gletsjermeer ter wereld, Medicine Lake, Patricia Lake en tal van andere locaties...

Dag 10: Jasper NP - Banff NP

Via de Icefields Parkway passeren we onder andere Lake Louise, één van de meest gefotografeerde meren ter wereld. Het wonderbaarlijke turquoise meer is een absolute must-see.

Een aantal andere meren en stopplaatsen worden zeker aangedaan en uiteindelijk bereiken we Banff NP.

Dag 11-14: Banff NP

Banff National Park is het oudste en meest gekende natuurpark van Canada. We hebben er ruim voldoende de tijd om tal van locaties te bezoeken. In Banff NP word je meteen opgeslorpt door de adembenemende natuur. We krijgen prachtige zichten op de enorme vallei die uitgehold werd door de Bow rivier.

Onder andere verkennen we de Bow valley, de Vermillion Lakes, Cascade Pond, Castle Mountain  enz.  Hier zijn wederom tal van wandel- en fotomogelijkheden die goed werden uitgekiend.

Optioneel en indien het weer het toelaat kunnen we de Banff Sulphur Mountain Gondola nemen die ons meteen op een hoogte brengt voor de prachtige vergezichten.

Banff en Canmore zelf zijn een leuke en aangename steden, met tal van café’s, restaurants en shopping mogelijkheden.

Dag 15: Vertrek Calgary

Vandaag laten we de Rocky Mountains achter ons en rijden we via de Trans Canada Highway naar Calgary Airport.  We vatten de terugtocht naar België aan.

Dag 16: Aankomst Amsterdam in de ochtend

 

 

 

Type reis :

We plannen deze reis in de tweede helft van september om enerzijds nog te kunnen genieten van aangename temperaturen en anderzijds om de typische mooie herfstkleuren te kunnen waarnemen.

Deze reis wordt begeleid door 2 personen, Anne Van Passel voor de fotografen onder ons, Mich Van den Eijnde voor de niet fotografen. Mich begeleidt je op de wandelingen en andere excursies.

Ook als je eens niet als fotograaf wenst mee te gaan met Anne, kan je bij hem aansluiten.

We reizen met 2 grote suv’s in Banff en Jasper NP om alle locaties vlot te kunnen bereiken.

In Vancouver verplaatsen we ons te voet of met het openbaar vervoer, en watertaxi’s.

Het programma ter plaatse is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden en kan ten alle tijde, en in het beste belang van de groep, gewijzigd worden.

Verblijf

We verblijven in comfort tot luxe hotels, eenpersoonskamers zijn beperkt beschikbaar.

We ontbijten of in het hotel of in een ontbijtbar.

Deelnemers :

Max 8 pers

Kledij/klimaat/benodigdheden :

De temperaturen kunnen nog zeer aangenaam zijn. We zitten wel met een seizoenverandering en de nachten kunnen kouder worden. Aan te raden is dat je je voorziet op alle weersomstandigheden. Een sneeuwbui is altijd mogelijk, maar evengoed kunnen er dagen van 20 graden te verwachten zijn.

Voor de wandelaars; stevig, waterdicht schoeisel en kledij.

Voor de fotografen; neem best alles mee, zo vergeet je niets ;-) We bespreken dit nog op de bijeenkomst in het voorjaar van 2019.

 

 

Kostprijs per persoon :

Deze reis is helaas voorbij ...... neem een kiijkje op de Canada reis van 2020 !

Inbegrepen :

Transport ter plaatse met 2 grote Suv’s, alle verblijven, ontbijt, reisbegeleiding door 2 personen, inkomgelden voor NP Banff en Jasper.

Exclusief :

Internationale en nationale vluchten.

Transport van en naar Schiphol. Dit doen we wel samen en indien gewenst kunnen wij voor de treintickets zorgen.

Openbaar vervoer in Vancouver. Het is zo dat alles te voet of per watertaxi of bus te bereiken valt en de bezienswaardigheden kortbij onze verblijfplaats liggen.

Maaltijden en dranken buiten het ontbijt. Optionele excursies buiten het programma. Annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering. Aankopen van persoonlijke aard.

Alvast bedankt voor de interesse in deze reis!

 

 

Wanneer?
18 september 2019 - 03 oktober 2019

Waar?
Canada

Max. aantal deelnemers: 8
V O L Z E T !

Soort event:
Fotoreizen

Terug naar het archief

Deel
Abonneer hier!

Onze nieuwsbrief

Wil u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief!