Accent

(events-tit-archief)
(events-txt-archief)


Valencia, Fallas - Uitgesteld -Corona Crisis

In verband met de Corona-crisis en het verbod op reizen naar het buitenland is dit event afgelast.

Ook de partners of vrienden van de fotografen kunnen mee, voor hen is er een aangepast programma en aparte begeleiding voorzien.

Valencia heeft op fotografievlak zoveel te bieden, statige lanen, een prachtige oude binnenstad, de nabijheid van de zee, sinaasappelbomen die de straat sieren, de bekende gebouwen van de gerenommeerde architect Calatrava, niet té toeristisch en vooral: altijd feest!

Zo vieren ze in maart de jaarlijkse Fallas. Heel de stad in opperbeste stemming, elke dag ambiance en op elk plein is er wel íets te doen.

Kom met ons mee en ontdek dit cultureel erfgoed op een leuke manier, met 2 Valencia-kenners die je het beste van alle werelden laten zien.  Dit is jouw kans om dit unieke evenement mee te maken.

We zijn 3 dagen op de Fallas en maken de hoogtepunten van dit feest mee.

De andere dagen, wanneer de rust is weergekeerd, bezoeken we alle parels die deze stad te bieden heeft.  We hebben ruim voldoende de tijd om de stad verder te ontdekken en in beeld te brengen.

Op deze reis komen dan ook alle facetten van fotografie aan bod: reportage-en straatfotografie, stads-en architectuurfotografie, avond-en nachtfotografie, natuur- en landschapsfotografie en uiteraard oefenen we met lange sluiterstijden.

Lees voor meer detail het programma van dag tot dag.

Welkom in Valencia!

In Valencia zijn veel bezienswaardigheden te vinden, van historische gebouwen tot moderne archtectuur van Santiago Calatrava.

Hierdoor heeft de stad op fotografisch vlak zeer veel te bieden.  

Tijdens deze reis bezoeken we de topdagen van de Fallas en nadien hebben we nog voldoende dagen de tijd om alle bezienswaardigheden in en rond de stad te bezoeken en in beeld te brengen.  

We brengen je tot op de mooiste fotolocaties, bespreken hoe we dit in beeld brengen en genieten samen van deze prachtige locaties.  Uiteraard brengen we een bezoek aan de rijstvelden, het mooie natuurgebied Albufera net buiten de stad.

Vele takken van de fotografie komen aan bod, o.a. straat-en reportagefotografie, avond- en nachtfotografie, architectuurfotografie, natuur-en landschapsfotografie en het werken met lange sluiterstijden.

Ook voor de niet-fotografen is er een apart en gevuld programma met aparte begeleiding voorzien. Vrienden en partners van fotografen kunnen mee!  Uiteraard brengen we veel tijd samen door, waaronder ook de maaltijden.  

Wij nemen je graag mee tijdens onze Fallas rondleiding, zodat je het feest op een unieke manier beleeft.  Je bezoekt verschillende pleinen in de stad, waar spectaculaire, metershoge poppen op straat te bewonderen zijn.  

Las Fallas begint officieel de laatste zondag van februari met een openingsfeest ‘La Crida’ en eindigt op 19 maart met ‘La Crema’, het verbranden van meer dan 500 beelden (van hout en piepschuim). Het echte hoogtepunt van de feesten vindt plaats tussen 15 en 19 maart.

Jij kan erbij zijn!  Een week puur genieten aan een onklopbare prijs!

We vertellen je alles over de ontstaansgeschiedenis van dit feest, je bezoekt de Fallas-verenigingen die per wijk hun beste beentje voorzetten,  je proeft de lekkerste paella’s en en je maakt de mooiste foto’s van de prachtig uitgedoste Falleras, die je overal in de stad kan ontmoeten.

En denk je dat je overdag alles reeds gezien hebt?

Dan ken je de Valencianen nog niet! Ook de nachten hebben heel wat te bieden, met als absoluut hoogtepunt: La Crema. 

Uiteraard bezoek en fotografeer je tijdens deze reis alle must sees in en rond de stad.  

Een gedetailleerde beschrijving van deze boeiende reis vind je in het programma. 

Je gaat met vele volle geheugenkaartjes en een hoop mooie herinneringen weer naar huis toe.

Ontdek één van de mooiste steden van Spanje!

 

Dag 1

16 MAART: na aankomst op de luchthaven Valencia, pikken we je op en brengen je met de auto  naar onze verblijfsplaats. We vertellen je alles wat je moet weten om de volgende dagen optimaal te beleven, terwijl we genieten van een lekker avondmaal in een typisch Spaans restaurantje.

Dag 2

17 MAART: na het ontbijt gaan we met zijn allen richting Valencia-centrum, waar we meteen in het feestgedruis ondergedompeld worden. We loodsen je naar de betere foto-spots om de torenhoge beelden in de stad te kunnen bewonderen.  We bezoeken een Fallas-vereniging, waar de echte sfeer op te snuiven is.  Je kan Falleras, in hun mooie klederdrachten portretteren of mooie straatbeelden maken.  En we laten je o.a. kennismaken met een authentiek aperitief  ‘agua de Valencia' .  We besteden aandacht aan reportage- en straatfotografie en brengen heel het gebeuren op een unieke wijze in beeld.

Dag 3

18 MAART: mooie ochtendshoot in de buurt van ons verblijf.  Na het ontbijt trekken we weer de stad in, waar de nervositeit reeds in de lucht hangt: zo kan je meemaken wat een vuurwerk op z’n Valenciaans betekent.  Je bezoekt wederom enkele Fallas van de hoogste categorie; deze torenhoge beelden, die tot de daken hoog zijn kosten altijd meer dan 100.000€ en zijn dan ook absolute must-sees.  Op tijd een rustpauze inlassen is de boodschap, want het mooiste vuurwerk begint pas na middernacht: de Nit del Foc.  

Dag 4

19 MAART:  Dé hoogdag van het jaar voor alle Valencianen: de dag van de Crema.  Hierbij gaan bijna alle beelden in vlammen op, wat ons prachtige foto's oplevert. Maar voor het zover is hebben we nog een fantastische stadswijk te bezoeken: de Ruzafa.  Deze volkse wijk heeft tal van leuke bars en restaurants, ook een zeer mooie overdekte markt, pleintjes etc.  We snuiven de sfeer op, we brengen je tot bij de mooiste fotospots en genieten van lekkere tapas.  

Dag 5

20 MAART:  Valencia gaat weer over tot de orde van de dag, je krijgt de stad nu in een heel andere gedaante te zien, en dat levert ons weer unieke foto-momenten op.  We bezoeken o.a. de Mercado Central, de Lonja de la Seda, de moderne gebouwen van Calatrava etc. verspreid in de binnenstad. We oefenen op straat- archtectuur-en stadsfotografie, brengen een bezoek aan de Sciencias de Las Artes gebouwen om te oefenen met lange sluiterstijden.

Dag 6

21 MAART: we zouden nog vergeten dat Valencia aan zee ligt, t.t.z. bijna aan zee ligt: de leuke Cabanyal-wijk vormt het orgelpunt van een onvergetelijke week, maar….je kan deze stad toch niet verlaten zonder hét streekgerecht geproefd te hebben, de paëlla. (pa-el-ja).  We spenderen een dag rond de kuststreek en de nabij gelegen dorpen rond de stad.  Zo bezoeken we ook de rijstvelden en het natuurpark Albufera, waar we optioneel een boottocht kunnen maken op het meer.  We maken hier mooie landschapsbeelden en spotten tal van vogelsoorten.  Weer gaan we aan de slag met lange sluitertijden en genieten we van een mooie zonsondergang aan het meer.

Dag 7

22 MAART: na het ontbijt brengen we je naar de luchthaven en wacht ons het uitwuiven met een koffer vol leuke herinneringen.

 

 

Type reis :

Deze reis wordt begeleid door 2 personen, Anne Van Passel voor de fotografen onder ons, Mich Van den Eijnde voor de niet fotografen.  

Vele bestemmingen zullen we samen bezoeken, doch de fotografen hebben meer tijd nodig op bepaalde plaatsen en dan zal Mich de niet fotografen begeleiden.  Ook als je eens niet als fotograaf wenst mee te gaan met Anne, kan je bij hem aansluiten.

De reis gaat van start in de luchthaven van Valencia.  U reist eventueel samen met de andere deelnemers naar Valencia, waar U wordt opgewacht en afgehaald door twee enthousiaste begeleiders. 

We reizen met de wagen en het openbaar vervoer, om alle locaties vlot te kunnen bereiken.  En al ons materiaal goed te kunnen vervoeren.

Het programma ter plaatse is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden en kan ten alle tijde, en in het beste belang van de groep, gewijzigd worden.  

Deelnemers:

8 personen/ fotografen en niet-fotografen

Verblijf :

We verblijven in een ruime villa, deze is tevens uitgerust met keuken, living, badkamers.  We beschikken over een tuin met zonneterras en een zwembad.  De villa is gelegen op 25 km van Valencia stad, temidden van ruige bergen en de sinaasappelvelden.  Kortom een ideale rustig gelegen uitvalsbasis.

Zwaarte van de reis :

We maken korte wandelingen doorheen de stad.  Het is de bedoeling om op een aangename ontspannen manier de stad te verkennen.  We lassen voldoende fotolocaties en rustpauzes in. Indien u een dagje wenst te rusten aan het zwembad van de villa, is dit uiteraard ook mogelijk.  De villa is gelegen temidden van sinaasappelvelden, waar het aangenaam is om te wandelen.

 

 

 

Kostprijs per persoon :

De prijs is op basis van een ruime tweepersoonskamer, aparte bedden, gedeelde badkamer: 990 €. 
De toeslag voor een kamer met eigen badkamer bedraagt 100€.
De toeslag voor een eenpersoonskamer (beperkt beschikbaar) bedraagt 200€.

Alle kamers zijn ruim, voorzien van alle komfort en met aparte bedden. 
Je deelt een kamer met een deelnemer van hetzelfde geslacht of met je partner.  
Voorschot te betalen bij boeking : 500€.

Inbegrepen :

Transport ter plaatse, overnachtingen, ontbijt, reisbegeleiding door 2 personen.

Fotobegeleiding.

Exclusief :

Vluchten.  Wij adviseren U graag over de vluchten.

Transport van en naar de luchthaven van vertrek.  

Openbaar vervoer in Valencia is exclusief. Het is wel zo dat we je kortbij de fotolocaties brengen met de wagen, van daaruit is verder alles praktisch te voet te bereiken. 

Maaltijden en dranken buiten het ontbijt.  Optionele excursies buiten het programma. Annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering. Aankopen van persoonlijke aard.

Alvast bedankt voor de interesse in deze reis!

 

Wanneer?
16 maart 2020 - 22 maart 2020

Waar?
Spanje

Min. aantal deelnemers: 8
Max. aantal deelnemers: 8

Soort event:
Fotoreizen

Terug naar het archief

Deel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel

Abonneer hier!

Onze nieuwsbrief

Wil u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief!