Accent

Helaas!
Dit event is reeds afgelopen!


Noorwegen - Lofoten
V O L Z E T

Prachtige fotografiereis doorheen één van ’s werelds mooiste eilanden.  De Lofoten in het Noorden van Noorwegen hebben veel te bieden: machtige, ruige landschappen, prachtige natuur, zeearenden en natuurlijk het Noorderlicht!  Het klimaat is er mild door de warme golfstroom. 

Ook de partners of vrienden van de fotografen kunnen mee, voor hen is er een aangepast programma en aparte begeleiding voorzien.  Dit alles aan een zeer scherpe prijs is de kans om uw droomreis waar te maken. 

Deze reis is iets voor jou als je houdt van prachtige natuur, spectaculaire ruige bergketens, bergen die uitmonden in prachtige stranden, bevroren meren met ijsschotsen, idyllische vissersdorpen.

Als Noorwegen tot je verbeelding spreekt en je houdt van fotograferen of wandelen, alsook het bezoeken van lieflijke dorpen én als je een degelijk, op voorhand goed uitgekiend programma met persoonlijke begeleiding kan appreciëren. 

Voor meer detail over deze reis, lees het programma van dag tot dag.


 

Keer op keer worden de Lofoten verkozen tot een van de mooiste bestemmingen ter wereld.  Onder meer bij National Geographic eindigde de Lofoten op de derde plaats.  Als je deze eilandengroep eenmaal bezoekt, begrijp je ook waarom.  De natuur is gewoon adembenemend!

Ik verwachtte me tijdens mijn bezoek aan zeer koude temperaturen en ik was dus ook goed voorzien van degelijke en warme kledij.  Maar de milde temperatuur  verraste me aangenaam.  Nochtans liggen deze eilanden boven de Poolcirkel, maar doordat de warme golfstroom hier passeert, kennen deze eilanden milde winters, en zijn de temperaturen nooit ver onder nul.

Ook al is deze bestemming op dit moment heel “hot”, toch vind je hier geen grootschalige ontwikkeling.   Grote hotels ontbreken, net als het massa-toerisme of snelwegen.   De wegen slingeren van vissersdorp naar vissersdorp, met achter elke bocht een nieuw ongerept landschap.

We halen ons hartje op, we stoppen op de mooiste fotografie plaatsen, vissersdorpen en de meest aantrekkelijke stranden.  Genietend van deze ongerepte gebieden, van steile bergen die eindigen op lieflijke stranden, en van vele vogels waaronder zeearenden, bereizen we deze wonderbaarlijke plek!

En natuurlijk, wat me nog het meest heeft betoverd was het Noorderlicht!

Het Noorden van Noorwegen is één van de beste plaatsen in de wereld om het Noorderlicht waar te nemen.  Omwille van de aardrotatie en de ligging kan men hier bij wolkenloze avonden, zowel van in de vroege avond, tot in de late nacht dit prachtige schouwspel bewonderen en fotograferen.  Puur genieten!

We overnachten op 3 strategisch gekozen plaatsen en hebben zo de mogelijkheid om het Noorderlicht steeds te vangen op de mooiste stranden, nabij vissersdorpen of fjorden.  De overnachtingsplaatsen werden met de meeste zorg uitgekozen om de reiziger het beste comfort te bieden op de betere locaties.

 

 

 

Dag 1:  

Afspraak in de luchthaven op plaats van bestemming.  Oppikken van de wagens en we rijden naar onze eerste verblijfsplaats.

 

Dag 2:  

Onze eerste verblijfplaats in een typisch vissersdorp biedt ons de mogelijkheid om het noordelijke gedeelte van de Lofoten te bezoeken.  Je bezoekt mooie bergketens en fjorden.

 

Dag 3: 

Je hebt de kans om, bij goed weer, deel te nemen aan een boottocht om de Europese zeearend te gaan spotten.  Kostprijs bedraagt rond 120 euro afhankelijk van de wisselkoers van die dag.  We genieten van de zuivere lucht, mooie kleine vissersdorpen, fjorden en mooie bergketens.  In de latere namiddag komen we toe op onze tweede luxe verblijfplaats, die uitkijkt op het water van een mooie fjord.  Hier kan je genieten s'avonds van een heerlijke sauna.

 

Dag 4:

Wanneer je in het middelste gedeelte van de Lofoten toekomt, hebben we tal van mogelijkheden. Onze luxe verblijfplaats kijkt uit over het water en we hebben zelfs een grote luxe sauna met adembenemende zichten.  Ook vanaf deze locatie bezoeken we vele stranden en dorpen en genieten we van meer natuurpracht.

 

Dag 5-6-7-8: 

We vertrekken richting het meest zuidelijke deel van de Lofoten.  Ook hier zullen de landschappen verbazen en de vissersdorpen hier behoren nu eenmaal tot de must sees van deze bestemming.  Onder andere Reine en Hamnøy mogen zeker niet ontbreken op het programma.  We bezoeken iconische stranden, die je werkelijk voor altijd zullen bijblijven.  Onze verblijfplaats behoort tot de betere van deze streek.  Op de laatste dag komen we weer toe nabij de luchthaven waar we de laatste nacht verblijven in een comfort hotel.

 

Dag 9: 

Je neemt de terugvlucht naar België.

 

 

Type reis :

Deze reis wordt begeleid door 2 personen, Anne Van Passel voor de fotografen onder ons, Mich Van den Eijnde voor de niet fotografen.

Vele bestemmingen zullen we samen bezoeken, doch de fotografen hebben meer tijd nodig op bepaalde plaatsen en dan zal Mich de niet fotografen begeleiden.  Ook als je eens niet als fotograaf wenst mee te gaan met Anne, kan je bij hem aansluiten.  

Omwille van het winters karakter van deze reis, zijn de wandelingen beperkter.

We reizen met 2 grote wagens, voorzien van winterbanden, om alle locaties vlot te kunnen bereiken. En al ons materiaal goed te kunnen vervoeren.

Het programma ter plaatse is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden en kan ten alle tijde, en in het beste belang van de groep, gewijzigd worden.

 

Deelnemers :

10 personen: fotografen en niet-fotografen

 

Verblijf :

We verblijven in comfort tot luxe typische visserswoningen, tweepersoonskamers met aparte bedden, en per 4 personen een gedeelde badkamer.  Sommige nachten beschik je over een privé badkamer, afhankelijk van de kamer verdeling.

Eenpersoonskamers zijn beperkt beschikbaar en op aanvraag, indien beschikbaar mits betaling van een toeslag.

We kunnen onze ontbijten, maaltijden en lunchpakketten zelf bereiden, er zijn tal van supermarkten of we kunnen uit gaan eten in leuke restaurants.

Deze Rorbuers zijn zeer typisch voor de streek en voorzien van alle comfort.  Ze hebben buiten de slaapkamers ook een woonkamer, kitchenette en eetplaats.

 

Kledij/klimaat/benodigdheden :

Het is in februari winter in de Lofoten, dus voorzie je van degelijke winterkledij en schoeisel.  Dit zullen we later nog wel toelichten.

Voor de fotografen; neem best alles mee, zo vergeet je niets ;-) 

 

 

 

Kostprijs per persoon :

 (prijs op basis v 2pers kamer) (extra fee voor éénpersoonskamer, op aanvraag). 

Informeer per mail.

+ 35€ bijdrage garantieverzekering

Voorschot te betalen bij boeking: 

 

Inbegrepen :

Transport ter plaatse, alle verblijven, reisbegeleiding door 2 personen.

Fotobegeleiding.

 

Exclusief :

Vluchten.  Wij adviseren U graag over de vluchten.

Transport van en naar de luchthaven van vertrek.

Boottocht zeearend: ongeveer 120€ per persoon.

Andere inkomgelden bv. musea…

Maaltijden en dranken en optionele excursies buiten het programma.

Annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering. Aankopen van persoonlijke aard.

 

Alvast bedankt voor de interesse in deze reis!

 

De reis was uitstekend voorbereid en gepland. Het was een goedgevuld programma. Goede afwisseling van fotosessies en rustpauzes. De zeearendentocht en het bezoek aan het Vikingen museum hadden we niet willen missen. Het hele programma verliep vlot. De groep was net groot genoeg en we pasten goed samen.  Fotografisch hebben we heel wat bijgeleerd dankzij Anne.  Anne was heel zelfzeker en duidelijk in het beantwoorden van vragen en hoe de filters gebruiken.  Zij gaf ook telkens bij aankomst op een bepaald punt aan welke foto-mogelijkheden we konden uitproberen.  Mich was de rustige, maar alerte man op de achtergrond.  Het is een goede formule om de niet-fotografen te groeperen en gelegenheid tot wandelen aan te bieden.  Daarnaast was Mich zeer behulpzaam en altijd bereid tot ondersteuning: hij is de ruggengraat van het team Anne-Mich.  Prima infrastructuur en lekker eten.  De huisjes waarin we logeerden waren prachtig en het eten in de restaurants op de Lofoten waren prima. We hebben genoten van de halibut, stokvis en de kabeljauw.  De besneeuwde landschappen waren overweldigend mooi.  Geen tekort aan onderwerpen om te fotograferen. Anne heeft ons prachtige gelegenheden aangeboden.   Heen- en terugreis verliepen vlot.  Mich en Anne zijn beide goede en rustige chauffeurs.   Jan en Gerda, fotograaf

Wij hebben genoten van alle pracht en praal, schitterende locaties, fijne mensen, reuze begeleiders!  Geen seconde de tijd gehad om me te vervelen!  De prachtige foto's gaan me nog vaak aan deze vakantie doen denken!  Hey hey Anne en Mich, zo zie ik jullie tweeën ;-)  tof koppel, reuze begeleiders en dit was een prima reiservaring!  Kathleen en Bart , fotografen

Beste Anne en Mich, deez reis naar de Lofoten was een hele uitdaging.  Het was een fantastisch avontuur, we verbleven op 3 locaties vanwaar er uitstappen gepland waren naar prachtige locaties.  Anne, bedankt om me steeds goed te begeleiden, Mich was ook altijd bereid een handje toe te steken.  Het landschap is gewoon verbijsterend mooi, na elke bocht schuilde er weer een fantastisch zicht.  Onze groep was ook geweldig, ambiance was er ltijd! De verblijfplaatsen waren ook schittterend!  Kortom, deze reis behoort tot de top 3 van al mijn reizen tot hiertoe, en dat zijn er best veel hoor!  Bedankt Anne en Mich.  Chris, fotograaf.

Beste Anne en Mich,n hartelijk dank voor het mogen beleven van deze fantastische fotoreis!  Alles was piekfijn geörganiseerd!  Van het vertrek in België tot het veilige vervoer met de wagens en ook de prachtige verblijflocaties.  We werden elke dag opnieuw naar prachtige fotolocaties gebracht, alle dagen ochtend- tot avondshoots.  Ik heb lang gezocht om iets negatiefs te vinden, maar helaas ;-) Deze reiservaring in 1 woord omschreven; Toporganisatie!  Ik kijk uit naar mijn volgende reis met jullie!  Veel dank, Luc, fotograaf

We hadden hoge verwachtingen toen we vertrokken, deze reis heeft al onze verwachtingen nog overtroffen.  Wat een schitterende streek!  Elke dag is een hoogtepunt geweest.  Onvergetelijke landschappen en schilderachtige dorpjes.  De drie verblijfplaatsen zijn ook uitstekend!  Mia heeft veel bijgeleerd over landschapsfotografie, ze heeft veel informatie opgedaan.  Ik heb genoten van de wandelingen met Mich.  Bedankt voor alles en niet te vergeten voor het veilige rijden!  Rik en Mia, fotograaf, wandelaar.

Van harte bedankt voor een zeer leerrijke tocht in het hoge noorden, een prachtig geörganiseerde reis in een vriendschappelijke sfeer. Chris en Emile, jan en Gerda, Rik en Mia, Veronique en Luc, fotografen en wandelaars.

Beste Anne en Mich,   Bedankt voor de 2 prachtige reizen die ik met jullie in de Lofoten mocht beleven!  Jullie persoonlijke aanpak, eeuwige glimlach, vriendelijkheid, behulpzaamheid en gevoel voor humor, maakt dat jullie voor mij geen reisbegeleiders zijn, maar vrienden!  Hopelijk kruisen onze paden nog vaak!  Dikke merçi, Annick, fotograaf.

Hartelijk dank om van deze uitdagende reis in winterse sfeer een topper te maken!  Annemie en Luc, fotograaf en wandelaar.

Bedankt voor de uitstekende organisatie en het mooie fotoprogramma.  Heb ervan genoten, Emmy, fotograaf.

Een super ervaring!  Goed gevuld programma met ook voldoende rustmomenten!  Zeer mooie fotolocaties en een toffe groep.  Een topreis!  Thomas, fotograaf.

Het was zoals ik van jullie verwacht had, niets op af te keuren, professionele aanpak!  Een topreis! Mia, wandelaar.

Mich en Anne, tijd om jullie eens in de picture te zetten!  Deze reis staat in onze top 3, bedankt! Rina, Annick & Ducky fotograaf, wandelaar

Liefste Anne en Mich, jullie zijn top!  Echt genoten van deze prachtige reis en van jullie deskundige begeleiding! Super was het! Michke, wandelaar.

Ik wens jullie nog eens heel hard te bedanktn, het was een fantastische reis en dit komt omdat jullie in gelijk welke omstandigheden er echt voor gaan!  Super koppel zijn jullie en ik ben heel dankbaar dat ik jullie beter heb leren kennen.  We hadden een zeer fijne groep, hebben vel plezier en vrienden gemaakt. Dikke merçi!  Luc, fotograaf.

Het was super leuk, niet tegenstaande de soms moeilijke weersomstandigheden, bleven jullie niet bij de pakken zitten.  Ook bedankt om mij steeds een handje te helpen, ik voelde me veilig en goed omringd door vele helpende handen.  Annemie, fotograaf.

Super dankbaar dat ik dit prachtige avontuur met een fijne groep heb mogen beleven! Anne en Mich, ik sluit me volledig aan bij de mooie woorden van Luc.  Myriam, fotograaf.

Voor mij was het de eerste keer dat ik zo intens met fotografie bezig was, en het beviel me wel. Dikke merçi voor alles, te veel om op te noemen. Danielle en Jan, fotograaf, wandelaar.

Inhoud reis : Locaties: prima!  Tijd per locatie : prima!  Verblijven; pico bello! Chauffeurs : uitstekend! Hulp bij fotografie: super, veel bijgeleerd!  Bedankt, Willy, fotograaf

Op de eerste plaats kunnen we jullie zeggen dat we allebei genoten hebben van deze reis, een unieke plek ‘de Lofoten’ en van noord naar zuid geexploreerd.  De organisatie was top, de trip, zeer leuke logement huisjes die ook nog eens prachtig gelegen waren, de soepelheid waarmee jullie aan onze wensen voldaan hebben oa.  de resto’s s’ avonds, de kleine groep, de goede sfeer.  Op gebied van fotografie (na mijn spoedcursus in 4 basislessen) heb ik  wel één en ander opgestoken. Het was voor het eerst dat ik manueel foto’s trok en de mogelijkheden van mijn Nikon toestel leerde kennen. Mich heeft me trouwens zeer goed op gang geholpen met het gebruik van mijn toestel en de knopjes, van jou het ik de mogelijkheid van bracketing geleerd en het aanpassen van de kleurwarmte.  Hopelijk tot op een volgende reis, Chris en Emile, fotograaf, wandelaar.

 

 

Wanneer?
20 februari 2024 - 28 februari 2024

Waar?
Noorwegen

Min. aantal deelnemers: 10
Max. aantal deelnemers: 10
V O L Z E T !

Soort event:
Fotoreizen

Terug naar het archief

Deel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel

Abonneer hier!

Onze nieuwsbrief

Wil u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief!