Accent

(events-tit-archief)
(events-txt-archief)


Valencia stad en omgeving
V O L Z E T

Valencia, meer dan de moeite waard om te ontdekken!  

De Valencia reis is erg in trek, omdat het een complete reis is, op fotografie gebied valt er heel wat te ontdekken, en daarnaast zijn er mooie wandelingen en uitstappen voorzien.

Zowel straatfotografie, architectuurfotografie als landschap-en vogelfotografie komen aan bod.

Er zal veel aandacht worden besteed aan creatief omgaan met de camera, schilderachtige beelden maken met lange sluitertijden, het leren werken met filters en opzettelijke bewegingen met de kamera.

Daarenboven logeer je in een luxe villa en maken we uitstappen naar de omliggende kustdorpen en het wijngebied in het binnenland.  We bezoeken een bodega en genieten van de lekkere wijnen en gastronomie die deze streek te bieden heeft.

Voor de niet fotografen is er in en rond deze stad veel te verkennen, wie goede benen heeft kan Mich alvast volgen, hij heeft een mooi programma klaarliggen.  

We kunnen ook een fietstocht maken samen in de oude rivierbedding van de Turia, een mooie groen park rond de stad.

Valencia zelf heeft zoveel te bieden, statige lanen, een prachtige oude binnenstad, verschillende volkse wijken en markten, de nabijheid van de zee, sinaasappelbomen die de straat sieren, de bekende gebouwen van de gerenommeerde architect Calatrava, het natuurreservaat Albufera....

Het is niet té toeristisch, 330 dagen zon per jaar en vooral het is er altijd feest!

Kom met ons mee op fotoreis en breng deze mooie stad voor je lens.

Ontdek deze stad op een leuke manier, met 2 Valencia-kenners die je het beste van alle werelden laten zien en je brengen tot op de mooiste fotolocaties.

En wil je partner of vriend(in) graag meegenieten, ook als hij/zij niet fotografeert?
Geen probleem! Ook voor hen is er aparte begeleiding voorzien.

Voor meer detail, lees het programma van dag tot dag.

Welkom in Valencia!

Waar je ook bent in het historische stadsgedeelte, overal heb je de kans om de schoonheid van deze stad vast te leggen. Laat je verrassen door het grote aantal fotogenieke gebouwen, die je overal tegenkomt. En het leuke is, de beste locaties zijn op wandelafstand van mekaar te vinden.

Slechts af en toe gebruiken we de metro of onze voertuigen, o.m. om je naar de bekende Ciudad de las Artes y las Ciencias, de Stad van Kunst en Wetenschap te brengen. Dit prachtig complex van 6 functionele gebouwen van de hier geboren en getogen Santiago Calatrava is tussen 1989 en 2009 opgericht en sindsdien hét visitekaartje van Valencia. Een must-see waar je niet op uitgekeken geraakt!

We nemen dan ook uitgebreid de tijd om dit meesterwerk in beeld te brengen.
We oefenen met filters op lange sluitertijden en architectuurfotografie.

Uiteraard brengen we je ook op alle andere must sees in en rond de stad.

Zo komen alle facetten van de fotografie aan bod: straatfotografie in de oude binnenstad, natuur-en landschapsfotografie rond het Albufera meer, het werken met lange sluitertijden in de nabij gelegen kustdorpen, architectuurfotografie, enz.

Je zal met volle geheugenkaartjes en vele mooie herinneringen weer naar huis gaan.

We maken je verblijf zo aangenaam mogelijk, je zal nooit echt ver met je fototas moeten zeulen, en natuurlijk zorgen we ook voor de innerlijke mens ; wij kennen nl. de betere bars en restos.

Je zal het vlug merken: Valencia is meer dan één bezoek waard!

Lees het programma voor meer details…….

Voor de niet-fotografen, partners of vrienden van de fotografen is er aparte begeleiding en een apart programma voorzien. Uiteraard brengen we ook veel tijd samen door, waaronder de maaltijden. 

 

 

Dag 1:

Na aankomst op de luchthaven Valencia, pikken we je op en brengen je met de auto  naar de villa. We vertellen je alles wat je moet weten om de volgende dagen optimaal te beleven, terwijl we genieten van een avondmaal in een typisch Spaans restaurantje. 

Dag 2:

We begeleiden je naar de betere foto-spots in de stad; in het bijzonder de gebouwen van Calatrava en bespreken in detail hoe we deze highlight in wisselende omstandigheden (ochtend- of avondlicht, bewolking, etc) optimaal in beeld kunnen brengen.  We brengen je op de juiste momenten van de dag op de beste plaatsen.

Extra aandacht wordt er besteed aan het werken met filters en lange sluiterstijden.

We vertellen je de onstaansgeschiedenis van deze site, en van andere beroemde meesterwerken van deze gevierde architect. Van hieruit is de levendige Ruzafa-wijk gemakkelijk te bereiken, dit is nl. het walhalla voor stads- en straatfotografie. Daar sluiten we de eerste dag dan ook af.

Dag 3-6

Afhankelijk van hoe de weergoden ons gezind zijn, brengen verschillende parcours ons voorbij de mooiste must-sees die Valencia te bieden heeft, o.a. het Estación del Norte, met zijn prachtige mozaïeken; de Mercado Central met zijn mooie koepel; de ernaast gelegen Lonja de la Seda, de zijdebeurs met zijn indrukwekkende binnenzijde en tevens Unesco-werelderfgoed; de Plaza del Ayuntamiento met zijn veelheid aan historische panden, de kathedraal met zijn kenmerkende toren, de Miguelete; de Mercado Colón; de Jardines del Túria; de Carmen-wijk; de Albufera, etc.  Wie wil kan ook een dag spenderen in één van Europa's mooiste dierentuinen, het Bioparc van Valencia....Kortom, teveel om op te noemen.

Het natuurpark de Albufera verdient extra aandacht, we maken ondermeer een boottocht op het binnenmeer en we brengen je tot bij pittoreske binnenhavens en uitkijkpunten voor vogelfotografie.  Tijdens deze periode van het jaar kleuren de luchten s'ochtends en s'avonds mooi rood en kunnen we mooie beelden maken op enkele mooie verborgen plekken rond het natuurpark.  Het is ook in deze periode ideaal voor vogelfotografie.

Er staan een aantal ochtend- en avondshoots op het programma, en je krijgt de nodige kans om o.a. lange sluitertijden te oefenen. Nabesprekingen en het bezorgen van de nodige feedback doen we in de villa.

Of we nu werken op architectuur, landschaps, vogel- of straatfotografie, we hebben geen gebrek aan thema’s in en rond deze prachtige stad.  

Ook staan er een aantal mooie uitstappen op het programma naar het wijngebied in het binnenland en een mooi gelegen kusdorp.

Dag 7:

Na het ontbijt brengen we je naar de luchthaven en wacht ons het uitwuiven met een koffer vol leuke herinneringen.

Het wordt een fantastische trip!

 

Type reis :

Deze reis wordt begeleid door 2 personen, Anne Van Passel voor de fotografen onder ons en Mich Van den Eijnde voor de niet fotografen.  

Vele bestemmingen zullen we samen bezoeken, doch de fotografen hebben meer tijd nodig op bepaalde plaatsen en dan zal Mich de niet fotografen begeleiden.  Ook als je eens niet als fotograaf wenst mee te gaan met Anne, kan je bij hem aansluiten.

De reis gaat van start in de luchthaven van Valencia.  U reist eventueel samen met de andere deelnemers naar Valencia, waar U wordt opgewacht en afgehaald door twee enthousiaste begeleiders. 

We reizen met de wagen en het openbaar vervoer, om alle locaties vlot te kunnen bereiken.  En al ons materiaal goed te kunnen vervoeren.

Het programma ter plaatse is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden en kan ten alle tijde gewijzigd worden.  Steeds met de bedoeling een optimale reiservaring met je te delen.

Door de grote hoeveelheid leuke bars en eet-adressen in de stad zal je geen honger of dorst hoeven te lijden. In samenspraak met de groep kunnen we ook zelf lekkere tapa’s klaarmaken en ze in de villa nuttigen met een heerlijk streekwijntje…. aan jou de keuze.

Deelnemers:

8 personen/ fotografen en niet-fotografen

Verblijf :

We verblijven in een ruime villa, deze is tevens uitgerust met keuken, living, badkamers.  We beschikken over een tuin met zonneterras en een zwembad. De villa is gelegen op 25 km van Valencia stad, temidden van ruige bergen en de sinaasappelvelden.  Kortom een ideale rustig gelegen uitvalsbasis.

Zwaarte van de reis :

Het is de bedoeling om op een aangename ontspannen manier de stad, de omliggende natuurparken en de dorpen te verkennen.  We lassen voldoende fotolocaties en rustpauzes in. Indien u een dagje wenst te rusten in de villa, is dit uiteraard ook mogelijk. De villa is gelegen temidden van sinaasappelvelden, waar het aangenaam is om te wandelen.

 

Kostprijs per persoon :

De prijs is op basis van een ruime tweepersoonskamer, aparte bedden, gedeelde badkamer: 
De toeslag voor een kamer met eigen badkamer bedraagt 100€.
De toeslag voor een eenpersoonskamer (beperkt beschikbaar) bedraagt 200€.

Alle kamers zijn ruim, voorzien van alle komfort en met aparte bedden. 
Je deelt een kamer met een deelnemer van hetzelfde geslacht of met je partner.  
Voorschot te betalen bij boeking : 500€.

Inbegrepen :

Transport ter plaatse, overnachtingen, ontbijt, reisbegeleiding door 2 personen.

Fotobegeleiding.

Exclusief :

Vluchten.  Wij adviseren U graag over de vluchten.

Transport van en naar de luchthaven van vertrek.

Openbaar vervoer in Valencia is exclusief. Het is wel zo dat we je kortbij de fotolocaties brengen met de wagen, van daaruit is verder alles praktisch te voet te bereiken. 

Maaltijden en dranken buiten het ontbijt.  Optionele excursies buiten het programma. Annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering. Aankopen van persoonlijke aard.

Alvast bedankt voor de interesse in deze reis!

 

Wanneer?
25 maart 2022 - 31 maart 2022

Waar?
Spanje

Min. aantal deelnemers: 8
Max. aantal deelnemers: 8
V O L Z E T !

Soort event:
Fotoreizen

Terug naar het archief

Deel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel

Abonneer hier!

Onze nieuwsbrief

Wil u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief!