Accent

(events-tit-archief)
(events-txt-archief)


Noorwegen - Lofoten
V O L Z E T

Prachtige fotografiereis doorheen één van ’s werelds mooiste eilanden.  De Lofoten in het Noorden van Noorwegen hebben veel te bieden: machtige, ruige landschappen, prachtige natuur, zeearenden en natuurlijk het Noorderlicht!  Het klimaat is er mild door de warme golfstroom. 

Ook de partners of vrienden van de fotografen kunnen mee, voor hen is er een aangepast programma en aparte begeleiding voorzien.  Dit alles aan een zeer scherpe prijs is de kans om uw droomreis waar te maken. 

Deze reis is iets voor jou als je houdt van prachtige natuur, spectaculaire ruige bergketens, bergen die uitmonden in prachtige stranden, bevroren meren met ijsschotsen, idyllische vissersdorpen.

Als Noorwegen tot je verbeelding spreekt en je houdt van fotograferen of wandelen, alsook het bezoeken van lieflijke dorpen én als je een degelijk, op voorhand goed uitgekiend programma met persoonlijke begeleiding kan appreciëren. 

Voor meer detail over deze reis, lees het programma van dag tot dag.


 

Keer op keer worden de Lofoten verkozen tot een van de mooiste bestemmingen ter wereld.  Onder meer bij National Geographic eindigde de Lofoten op de derde plaats.  Als je deze eilandengroep eenmaal bezoekt, begrijp je ook waarom.  De natuur is gewoon adembenemend!

Ik verwachtte me tijdens mijn bezoek aan zeer koude temperaturen en ik was dus ook goed voorzien van degelijke en warme kledij.  Maar de milde temperatuur  verraste me aangenaam.  Nochtans liggen deze eilanden boven de Poolcirkel, maar doordat de warme golfstroom hier passeert, kennen deze eilanden milde winters, en zijn de temperaturen nooit ver onder nul.

Ook al is deze bestemming op dit moment heel “hot”, toch vind je hier geen grootschalige ontwikkeling.   Grote hotels ontbreken, net als het massa-toerisme of snelwegen.   De wegen slingeren van vissersdorp naar vissersdorp, met achter elke bocht een nieuw ongerept landschap.

We halen ons hartje op, we stoppen op de mooiste fotografie plaatsen, vissersdorpen en de meest aantrekkelijke stranden.  Genietend van deze ongerepte gebieden, van steile bergen die eindigen op lieflijke stranden, en van vele vogels waaronder zeearenden, bereizen we deze wonderbaarlijke plek!

En natuurlijk, wat me nog het meest heeft betoverd was het Noorderlicht!

Het Noorden van Noorwegen is één van de beste plaatsen in de wereld om het Noorderlicht waar te nemen.  Omwille van de aardrotatie en de ligging kan men hier bij wolkenloze avonden, zowel van in de vroege avond, tot in de late nacht dit prachtige schouwspel bewonderen en fotograferen.  Puur genieten!

We overnachten op 3 strategisch gekozen plaatsen en hebben zo de mogelijkheid om het Noorderlicht steeds te vangen op de mooiste stranden, nabij vissersdorpen of fjorden.  De overnachtingsplaatsen werden met de meeste zorg uitgekozen om de reiziger het beste comfort te bieden op de betere locaties.

 

 

 

Dag 1:  

Afspraak in de luchthaven en vlucht naar onze bestemming.  Oppikken van de wagens en we rijden naar onze eerste verblijfsplaats.

 

Dag 2:  

Onze eerste luxe verblijfplaats in een typisch vissersdorp biedt ons de mogelijkheid om het noordelijke gedeelte van de Lofoten te bezoeken.  Je bezoekt mooie bergketens en fjorden.

 

Dag 3: 

Je hebt de kans om, bij goed weer, deel te nemen aan een boottocht om de Europese zeearend te gaan spotten.  Kostprijs bedraagt rond 100 euro afhankelijk van de wisselkoers van die dag.  We genieten van de zuivere lucht, mooie kleine vissersdorpen, fjorden en mooie bergketens.  In de latere namiddag komen we toe op onze tweede luxe verblijfplaats, die uitkijkt op het water van een mooie fjord.

 

Dag 4:

Wanneer je in het middelste gedeelte van de Lofoten toekomt, hebben we tal van mogelijkheden. Onze luxe verblijfplaats kijkt uit over het water en we hebben zelfs een grote luxe sauna met adembenemende zichten.  Ook vanaf deze locatie bezoeken we vele stranden en dorpen en genieten we van meer natuurpracht.

 

Dag 5-6-7-8: 

We vertrekken richting het meest zuidelijke deel van de Lofoten.  Ook hier zullen de landschappen verbazen en de vissersdorpen hier behoren nu eenmaal tot de must sees van deze bestemming.  Onder andere Reine en Hamnøy mogen zeker niet ontbreken op het programma.  We bezoeken iconische stranden, die je werkelijk voor altijd zullen bijblijven.  Onze luxe verblijfplaats behoort tot de betere van deze streek.  Op de laatste dag komen we weer toe nabij de luchthaven waar we de laatste nacht verblijven in een comfort hotel.

 

Dag 9: 

Inleveren van de huurwagens en terugvlucht naar België.

 

 

Type reis :

Deze reis wordt begeleid door 2 personen, Anne Van Passel voor de fotografen onder ons, Mich Van den Eijnde voor de niet fotografen.

Vele bestemmingen zullen we samen bezoeken, doch de fotografen hebben meer tijd nodig op bepaalde plaatsen en dan zal Mich de niet fotografen begeleiden.  Ook als je eens niet als fotograaf wenst mee te gaan met Anne, kan je bij hem aansluiten.

We reizen met 2 tot 3 grote wagens, voorzien van winterbanden, om alle locaties vlot te kunnen bereiken. En al ons materiaal goed te kunnen vervoeren.

Het programma ter plaatse is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden en kan ten alle tijde, en in het beste belang van de groep, gewijzigd worden.

 

Deelnemers :

8 personen: fotografen en niet-fotografen

 

Verblijf :

We verblijven in comfort tot luxe typische visserswoningen, tweepersoonskamers met aparte bedden, en per 4 personen een gedeelde badkamer.  Sommige nachten beschik je over een privé badkamer, afhankelijk van de kamer verdeling.

Eenpersoonskamers zijn beperkt beschikbaar en op aanvraag, indien beschikbaar mits betaling van een toeslag.

Deze Rorbuers zijn zeer typisch voor de streek en voorzien van alle comfort.  Ze hebben buiten de slaapkamers ook een woonkamer, kitchenette en eetplaats.

We kunnen genieten op één plaats van 4x een tweegangen diner s’avonds en 4 x ontbijt voor de prijs van 150€ per persoon, als alle reizigers hiermee akkoord zijn.

Verder kunnen we onze ontbijten, maaltijden en lunchpakketten zelf bereiden, er zijn tal van supermarkten of we kunnen uit gaan eten in leuke restaurants.

 

Kledij/klimaat/benodigdheden :

Het is in februari winter in de Lofoten, dus voorzie je van degelijke winterkledij en schoeisel.  Dit zullen we later nog wel toelichten.

Voor de fotografen; neem best alles mee, zo vergeet je niets ;-) 

 

 

 

Kostprijs per persoon :

(prijs op basis v 2pers kamer) (extra fee voor éénpersoonskamer, op aanvraag).  Voorschot te betalen bij boeking: 1000€

 

Inbegrepen :

Transport ter plaatse, alle verblijven, reisbegeleiding door 2 personen.

Fotobegeleiding.

 

Exclusief :

Vluchten.  Wij adviseren U graag over de vluchten.

Transport van en naar de luchthaven van vertrek.

Boottocht zeearend: ongeveer 100€ per persoon.

Andere inkomgelden bv. musea…

Maaltijden en dranken en optionele excursies buiten het programma.

Annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering. Aankopen van persoonlijke aard.

 

Alvast bedankt voor de interesse in deze reis!

 

Wanneer?
14 februari 2022 - 22 februari 2022

Waar?
Noorwegen

Min. aantal deelnemers: 8
Max. aantal deelnemers: 8
V O L Z E T !

Soort event:
Fotoreizen

Terug naar het archief

Deel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel

Abonneer hier!

Onze nieuwsbrief

Wil u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief!