Accent

West Ierland,Cliffs of Moher,Connemara,etc.
V O L Z E T

Kliffenkust van West- ierland.

Highlights van deze reis zijn; The Cliffs of Moher, Connemara NP en The Burren NP

Beleef het pure, ruige en sensationele Ierland.

Reis met ons mee langs torenhoge kliffen, levendige dorpen, langs verborgen stranden en prachtige baaien.

Ook niet fotografen kunnen mee: Ierland is een echt wandelparadijs, er staan mooie en spectaculaire wandelingen op het programma.  Voor hen is er aparte begeleiding voorzien…

Reis met ons mee naar de kliffenkust van West-Ierland; Cliffs of Moher,  Connemara NP en The Burren NP

Een Ierse bucketlist is niet kompleet zonder een bezoek aan de Cliffs of Moher.  Deze iconische rotsen, die met een hoogte van 214m verticaal omhoog rijzen uit de Atlantische Oceaan, zijn een lust voor het oog.  Ze maken deel van het Unesco Global Geopark en ze herbergen meer dan 20 soorten zeevogels.  We spenderen hier dan ook geruime tijd, als landschapsfotografen kunnen we er niet om heen.  Voor de wandelaars loopt er een prachtig pad op de kliffen, de uitzichten zijn spectaculair.

In de nabijheid van de Cliffs of Moher ligt het gebied de Burren.  De Burren is het noordelijke gedeelte van graafschap Clare, uitkijkend op de baai van Galway en de Atlantische Oceaan. Het woord ‘Burren’ komt van Boireann, of ‘steenachtig district’, dat verwijst naar het grootste kenmerk van dit gebied: de 130 vierkante kilometer aan spectaculaire gelaagde kalksteenheuvels en -valleien. Het is één van de grootste kalksteenlandschappen in Europa.  De vruchtbare bodem kent een enorme rijkdom aan zeldzame wilde bloemen en planten.  Een ideaal wandel-en fotografiebied, we leven ons uit met macro-en landschapsfotografie.  Typerend voor het gebied zijn de turfvelden, honderden kilometers lange rommelige stenen muurtjes rondom de velden, een rijkdom aan zeldzame bloemen en lieflijke dorpen.  We genieten van de beste traditionele Ierse muziek en de ‘craic’ in de pubs van West Clare.

De hoogste heuvel in dit gebied is de Slieve Elva.  Deze ligt slechts 344 meter boven zeeniveau, het zuidwestelijke deel van de Burren duikt de zee in bij de wereldberoemde Cliffs of Moher.  We treffen er historische monumenten die ruim 6000 jaar oud zijn en 300 miljoen jaar oude fossielen, ruÏnes, kastelen etc..

Hierna reizen we naar Connemara, hier treffen we een prachtige rotsachtige kuststrook aan met inhammen, eilanden, in het binnenland meren, rivieren, veenmoerassen, etc.  Landschappen, liefdesverhalen, muziek, cultuur en eten; het zal je niet verbazen dat Connemara een speciaal plekje krijgt in het hart van iedereen die hierheen komt.  Deze prachtige streek werd door Oscar Wilde “een wilde schoonheid” genoemd en het is dè bestemming voor wie het authentieke Ierland wil beleven.  Hier is het landelijk Ierland op zijn imposantst.  Het is zeker dus zeker een aanrader voor wie een bijzonder natuurgebied in Ierland wil verkennen.  Neem het allemaal in je op en fotografeer de mooiste plekken. 

Zowel fotografen als wandelaars zullen hier een zalige tijd beleven.

We bereizen het hele gebied vanuit strategisch gekozen hotels, zodat we ons steeds kortbij de mooiste plekken voor de zonsop- en ondergang bevinden.

Het eerste hotel bevindt zich nabij het NP The Burren, het tweede in Connemara en het derde hotel ligt in county Mayo.  Vanwaar we ook prachtige kustlijnen met ruige kliffen kunnen in beeld brengen.

Alvast bedankt voor je interesse in dezez prachtige reis!

Type reis :

We plannen deze reis einde mei omdat dan de voorjaarsbloesems zoals de meidoorn in bloei staan, de temperaturen best aangenaam kunnen worden, en we nog kunnen genieten van spectaculaire luchten.

Deze reis wordt begeleid door 2 personen, Anne Van Passel voor de fotografen onder ons, Mich Van den Eijnde voor de niet fotografen. Mich begeleidt je op de wandelingen en andere excursies.

Beide programma's zijn zeer goed op mekaar afgestemd.

Ook als je eens niet als fotograaf wenst mee te gaan met Anne, kan je bij Mich aansluiten.

We reizen met 2 comfortabele  wagens om alle locaties vlot te kunnen bereiken.

Het programma ter plaatse is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden en kan ten alle tijde, en in het beste belang van de groep, gewijzigd worden.

 

Verblijf :

We verblijven in comfort tot luxe hotels, eenpersoonskamers zijn beperkt beschikbaar.

Alle kamers hebben eigen badkamer!

We ontbijten of in het hotel of in een ontbijtbar.

Avondmaaltijd in typisch restaurant, kostprijs te vergelijken met de Belgische tarieven.

 

Deelnemers :

Max 8 personen: fotografen en niet-fotografen.

 

Kledij/klimaat/benodigdheden :

Aan te raden is wel dat je je voorziet op alle weersomstandigheden. 

Voorzie stevig, waterdicht schoeisel en kledij.

Voor de fotografen; neem best alles mee, zo vergeet je niets ;-)

 

 

Kostprijs per persoon :

prijs op basis van 2 persoonskamer, aparte bedden, richtprijs, afhankelijk van de tarieven hotels en wagens '23 .

Mail voor info.

+ 35€ bijdrage garantieverzekering 

 Extra toeslag voor éénpersoonskamer.

 Voorschot te betalen bij boeking 

 

Inbegrepen :

Transport ter plaatse met 2 grote wagens, alle verblijven in hotels of B&B's, ontbijt, reisbegeleiding door 2 personen.

Fotobegeleiding en wandelbegeleiding.

 

Exclusief :

Nationale vluchten.  We adviseren je graag over de vluchten naar Dublin, vanwaar we de reis zullen aanvatten.

Maaltijden en dranken buiten het ontbijt.  

Optionele excursies buiten het programma. Annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering. Aankopen van persoonlijke aard.

Indien meer uitleg gewenst, bv over kostprijzen van de vluchten of wanneer U andere vragen hebt, kan U ons mailen of bellen.

Alvast bedankt voor de interesse in deze reis!

Bedankt voor deze heerlijke fotoreis. Zoals voor de reis naar Ordesa en Monte Perdido hadden jullie weer een heel mooi programma voorzien, zeer goede accommodaties en vervoer. Heerlijke plaatsjes om te eten en te genieten, maakten het geheel af. Het vakantiegevoel was steeds aanwezig en toch waren de fotolocaties spectaculair en meermaals perfect getimed. De reis was zeker niet te zwaar, ondanks dat er heel wat locaties werden aangedaan. 

Bij jullie voel ik mij echt in de watten gelegd, geen klant maar een vriend die mag en kan genieten zonder zorgen. Ik ben thuis gekomen met heel mooie herinneringen en fijne foto's.  Bij jou, Anne, voel ik mij echt op mijn gemak en ondersteund. De beste foto's hebben we samen gemaakt, tegelijkertijd genietend van de prachtige natuur van Ierland. De zeer afwisselende landschappen waren echte pareltjes en boden veel mogelijkheden om te fotograferen. Samen met jou zoeken naar de meest ideale plek om al dat moois te vangen in een foto, is echt heel fijn en zorgt voor prachtige fotomomenten en leuke resultaten.  Ik houd van jullie concept van fotoreis met mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan met een locatie en tegelijkertijd wetende dat jij, Anne, er bent om te helpen als het nodig zou zijn. En natuurlijk om mij op sleeptouw te nemen naar de beste plekjes.... Daarom zou heel ik graag nog  met jullie op stap gaan!   C. fotograaf

 

Ierland 2022... een reis dit door corona was uitgesteld maar waar we allemaal enorm naar uitkeken.  En onze verwachtingen werden ingelost.   Zowel de fotografen als de wandelaars hebben hun hartje kunnen ophalen. De prachtige natuur - de ruige kliffen - de woeste zee en mooie meren. Ierland op z'n best.   En dit onder begeleiding van 2 gepassioneerde mensen. Anne die de fotografen alle mooiste plekjes laat ontdekken en Mich die de wandelaars op sleeptouw neemt.  De locaties werden perfect uitgekozen - de hotels en B&B voldeden aan ieders verwachtingen.  Alles was tiptop in orde van de eerste moment dat we aankwamen tot de laatste minuut als we met pijn in ons hartje werden gedropt aan de luchthaven.  Maar weet je... we kijken nu al uit naar een volgend avontuur met Anne en Mich !!!  R.wandelaar

 

Ook deze maal lag de organisatie van jullie beiden op een erg hoog niveau , subliem !  Het enthousiasme om van 's morgens tot en met 's avonds laat , ervoor te gaan is 'nooit gezien'.   V&L. wandelaar, fotograaf

 

Elke keer opnieuw slagen jullie erin om een nieuwe en verrassend mooie reis aan te bieden, wat een prachtige locaties hebben we gezien!  Vele wauw-momenten, prachtige vergezichten, mooie natuur, dorpen, kustlijnen....  Alles verliep perfect, zeer goede professionele begeleiding, perfecte organisatie.  De verblijfplaatsen waren op en top, prachtig gelegen met mooie uitzichten, typisch, kleinschalige hotels en B&B's, we hebben zeer lekker gegeten!  Het was een leuke groep, we hebben veel gelachen!  Weer huiswaarts gekeerd met vele mooie foto's, het was een topreis!  Bedankt!    P. fotograaf.

 

Zeer mooie reis, goede combinatie natuur-wandelingen en fototijd er werd met ieders ritme rekening gehouden, relaxte ontspannen sfeer en zeer mooie wandelingen.  We zagen vele mooie locaties, ideale tijdsverdeling tussen rijden met de wagen naar locaties en toch veel zien en wandelen.  De wandelingen waren zeker niet te lang en niet te zwaar, ik kon goed recupereren.  Het was een fijne, aangename groep, we hebben lekker gegeten, mooie verblijfplaatsen!  M.wandelaar.

 

Wij vonden de Westkust van Ierland een prachtig stuk ruige natuur. Mijn man vond de wandelingen prima. 
Ik vond de fotolocaties zeer goed.  De variatie met ruïnes, kerkhoven, abdijen, en torens was zeker welkom. De kustlandschappen zijn zeer verscheiden.   Het gezelschap was prima.   A&L fotograaf, wandelaar.

 

Wanneer?
20 mei 2025 - 27 mei 2025

Waar?
West-Ierland

Min. aantal deelnemers: 8
Max. aantal deelnemers: 8
V O L Z E T !

Soort event:
Fotoreizen

Online inschrijvenTerug naar het overzicht

Deel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel

Abonneer hier!

Onze nieuwsbrief

Wil u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief!