Accent

Spanje - NP Ordesa & Monte Perdido
V O L Z E T

Het Nationaal Park Ordesa en Monte Perdido is gelegen in de Spaanse Pyreneeën, meer bepaald in de provincie Huesca.  

Het Nationaal Park staat niet voor niets sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van Unesco.  

Dit mooie natuurgebied omvat prachtige bossen, watervallen, rivieren, valleien en kloven.  

Wanneer je houdt van prachtige natuur, spectaculaire watervallen en valleien, dan is deze reis iets voor jou.

Breng het op zijn hoogtepunt in beeld wanneer de kleuren op zijn mooist zijn en bezoek dit natuurgebied samen met ons in de herfst.

We maken ook een route met 4x4 voertuigen en beleven zo de meest spectaculaire uitzichten op een hoogte van 2000 meter.

Voor de niet fotografen hebben we een prachtig wandelprogramma uitgewerkt.

Ook niet fotografen kunnen mee, voor hen is er een aangepast programma en aparte begeleiding voorzien…

 

Het Nationaal Park Valle De Ordesa en Monte Perdido wordt niet voor niets de Gran Canyon van Europa genoemd.  Het park bevat enkele reusachtige canyons : Ordesa, Añisclo, Escuain en Pineta.  Van een grootte die men nergens in Europa aantreft.  Ook de kleine dorpen eromheen zijn zeer pittoresk. 

Dit natuurgebied omvat prachtige bossen, watervallen, rivieren, valleien en kloven.  Door het dal loopt de Río Arazas met vele watervallen en woeste stroomversnellingen.  De Canyon werd uitgesleten door het smeltende gletsjerijs.  

Het gebied leent zich dus uitermate voor natuur- macro- en landschapsfotografie, maar ook voor de niet fotografen is dit een waar wandelparadijs.  We oefenen op bracketing, HDR en maken gebruik van filters om alles mooi in beeld te brengen.  

Voor de niet fotografen werd er een mooi programma uitgewerkt, beide programma's zijn goed op mekaar afgestemd.

Om de parken goed en volledig te kunnen bezoeken wordt U met comfortabele wagens tot kortbij de foto- of wandellocaties gebracht.  Ook maken we een 4x4 tocht om U tot op een hoogte van 2000m te brengen.  Van bovenop de Canyon zijn de uitzichten op de kloof adembenemend.  Dit levert bij zonsondergang prachtige beelden van mooie vergezichten in een overweldigend natuurgebied op.

We bezoeken deze parken op zijn hoogtepunt, namelijk in de herfst, de kleuren zijn dan op zijn mooist en de temperaturen nog steeds zeer aangenaam.  

Verwacht je niet alleen aan veel foto - en/of wandelplezier, ochtend- en avondshoots, maar ook aan een ontspannen, gezellige en typische Spaanse sfeer en uiteraard, last but not least, een heerlijke Spaanse (goedkope) keuken.  ;-)

Kortom, het wordt een prachtige reis.

 

 

 

 

Dag 1:

Na de aankomst op de luchthaven van Barcelona word je door ons opgepikt met comfortabele wagens en zo naar de eerste verblijfsplaats gebracht. Na het inchecken in het hotel gaan we meteen aan de slag.  Daarna vertellen we je alles wat je moet weten om de volgende dagen optimaal te beleven, terwijl we genieten van een lekker avondmaal in een typisch Spaans restaurant. 

Dag 2-3-4-5-6-7 :

De eerste 4 nachten verblijven we dichtbij het NP Ordessa en daarna nog 3 nachten nabij de Monte Perdido.

Zo zijn we steeds kortbij de betere fotospots.  We hebben ruimschoots de tijd om verschillende ochtend- en avondshoots in te lassen om zeker in verschillende weersomstandigheden te kunnen werken. 

Gedurende deze dagen maken we verschillende uitstappen in en rond het park.  We bezoeken pittoreske dorpen, prachtige valleien en maken mooie trips. 

Je wordt ondergedompeld in de natuurpracht en de flamboyante herfstkleuren van het park en je kan genieten van adembenemende landschappen, bossen, watervallen en rivieren.

Je krijgt de kans om aan de slag te gaan met landschaps- en macro fotografie en om te werken met filters, al naargelang je eigen interesse. 

Ook maken we een 4x4 jeeptocht in het NP.  Deze brengt ons tot op een hoogte van 2000m.  Ook hier kunnen we met het juiste avondlicht prachtige beelden van de mooie vergezichten en uitzichten op de canyon maken.

Uiteraard zijn er voor de niet fotografen mooie wandelingen en andere excursies uitgewerkt.  Beide programma's zijn mooi op mekaar afgestemd.

Na de avondshoots genieten we van een lekker driegangen menu in het hotel.

 

Dag 8 :

Vandaag is het tijd om de koffers te pakken.  

Met vele mooie herinneringen en volle memorykaartjes zetten we de terugtocht aan.

Na het ontbijt rijden we richting Barcelona voor de terugvlucht.

 

 

 

Type reis :

We plannen deze reis in de tweede helft van oktober om enerzijds nog te kunnen genieten van aangename temperaturen in de spaanse pyreneeën en anderzijds om de typische mooie herfstkleuren te kunnen waarnemen.

Deze reis wordt begeleid door 2 personen, Anne Van Passel voor de fotografen onder ons, Mich Van den Eijnde voor de niet fotografen. Mich begeleidt je op de wandelingen en andere excursies.

Beide programma's zijn zeer goed op mekaar afgestemd.

Ook als je eens niet als fotograaf wenst mee te gaan met Anne, kan je bij Mich aansluiten.

We reizen met 2 grote comfortabele  wagens in NP Ordesa en Monte Perdido, om alle locaties vlot te kunnen bereiken.

Het programma ter plaatse is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden en kan ten alle tijde, en in het beste belang van de groep, gewijzigd worden.

 

Zwaarte van de reis :

Het is een bergachtig gebied, dat betekent dat aangepast schoeisel geen overbodige luxe is.  En dat ieder van ons instaat voor zijn eigen materiaal en veiligheid.

Dit wil zeggen dat zowel fotografen als wandelaars over een goede basisconditie moeten beschikken.

Fotografen moeten eigenhandig op een fotospot kunnen geraken en hierbij hun eigen materiaal kunnen dragen.  Sommige fotospots liggen vlakbij de parkeerplaatsen van de wagens.  Andere fotospots bereiken we na een wandeling.  

Wandelaars kunnen best ook over een goede conditie beschikken, enige training vooraf is gewenst omdat het een bergachtig gebied is.

Zoals steeds bepalen de weersomstandigheden onze mogelijkheden. 

 

Verblijf :

We verblijven in comfort tot luxe hotels, eenpersoonskamers zijn beperkt beschikbaar.

Alle kamers hebben eigen badkamer!

We ontbijten of in het hotel of in een ontbijtbar, uitgebreid ontbijtbuffet!

Avondmaaltijd in typisch restaurant, kostprijs ongeveer 20€ voor driegangenmenu, inclusief dranken.

 

Deelnemers :

Max 10 personen: fotografen en niet-fotografen.

 

Kledij/klimaat/benodigdheden :

De temperaturen kunnen nog zeer aangenaam zijn.

Aan te raden is wel dat je je voorziet op alle weersomstandigheden. 

Voorzie stevig, waterdicht schoeisel en kledij.

Voor de fotografen; neem best alles mee, zo vergeet je niets ;-)

Dit wordt later besproken.

 

 

 

Kostprijs per persoon :

1890 € , prijs op basis van 2 persoonskamer, aparte bedden.

+ 35 € bijdrage garantieverzekering

 Extra toeslag voor éénpersoonskamer.

 Voorschot te betalen bij boeking : 950 €

 

Inbegrepen :

Transport ter plaatse met 2 grote wagens, alle verblijven in comfort tot luxe hotels, ontbijt, reisbegeleiding door 2 personen.

Excursie met 4x4 in Ordesa NP is inbegrepen.

Fotobegeleiding en wandelbegeleiding.

 

Exclusief :

Nationale vluchten.  We adviseren je graag over de vluchten naar Barcelona.

Transport van en naar de luchthaven van vertrek. 

Maaltijden en dranken buiten het ontbijt.  Voorzie een totaalbudget van 30€ per dag, dit is voor de lunchpakketten en het avonddinner, 3 gangenmenu, inclusief dranken.

Optionele excursies buiten het programma. Annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering. Aankopen van persoonlijke aard.

Indien meer uitleg gewenst, bv over kostprijzen van de vluchten of wanneer U andere vragen hebt, kan U ons mailen of bellen.

Alvast bedankt voor de interesse in deze reis!

 

 

 

 

Erg enthousiaste aanpak, wat ik weet te appreciëren.  Er wordt ten alle tijde rekening met je gehouden; bv. het tempo van de wandelingen, tijd om foto’s te kunnen nemen, een gesprekje….  Niets geforceerd, alles gaat er ongedwongen aan toe.  Er is veel variatie in type en aantal wandelingen.  Elke dag was een verrassing en totaal anders; niet enkel de wandelingen, maar ook de georganiseerde jeep/safari tochten, heel goed, supertof!  Er werd veel uitgelegd, er werd gewezen naar waar we moesten kijken en waar we moesten op letten.  Er werd met veel aandacht voor flora en fauna gewandeld.  Er is veel kennis en kunde in ons groepje overgedragen!  Een toffe mooie reis met superleuke, toffe begeleiders en superleuke toffe medereisgenoten.  Marijke, wandelaar.

 

Deze reis was top, een ongelooflijke en zeer intense ervaring, prachtige natuur!  Ik heb genoten van het begin tot het einde!  Op fotografie gebied heb ik heel veel bijgeleerd!  Ik kan niets bedenken wat minder was aan deze trip, alles was tip top geregeld en elke seconde werd goed benut.  Ik was fan van de streek van het eerste moment.  Het wandelniveau voor de fotografen was perfect.  Zwaarder hoeft het niet te zijn!  De reis zat vol verrassingen en super mooie fotospots, elke dag waren er echte “wauw” momenten, ook de jeeptochten waren adembenemend mooi, we ontdekten prachtige landschappen en sprookjesachtige plaatsen, watervallen en bossen.  Op elke plaats bleven we voldoende lang, zodat we tijd hadden om alles vast te leggen.  Anne is een juweeltje, heel blij en vereerd dat ik kan meereizen met deze mensen.  Ik heb mijn grenzen weer eens verlegd en ik kijk nu al uit naar de nieuwe avonturen met Anne en Mich. Dikke merçi weeral, een perfect concept!  Petra, fotograaf.

 

Mooie prachtige reis, veel gelegenheid voor landschapsfotografie op tal van mooie plaatsen.  Anne en Mich hebben de beste plaatsen vooraf uitgezocht.  Een zeer aangenaam gezelschap, zeer goed gevulde dagen!  Bedankt voor de mooie reis!  Maria, fotograaf.

 

Beste Anne en Mich,  Hartelijk dank voor een hele fijne vakantie, jullie zijn hele warme gastenverwenners!  Het programma was heel gevarieerd, professioneel voorbereid, goed gevuld en toch niet tè vermoeiend!  Anne, bedankt voor de professionele hulp en goede raad om betere foto’s te leren maken.  De wandelingen voor de fotografen vereisen wel een basisconditie, dat moet gezegd.  De beste suggestie die ik kan geven; blijf vooral jullie zelf!  Ik heb het gevoel om met vrienden op reis geweest te zijn en dat is mij nog nooit overkomen!  Hartelijk proficiat voor jullie oog voor detail, hartelijkheid en vanzelfsprekendheid waarmee jullie jullie gasten omringen.  Ik heb mij een hele week lang onbezorgd laten verwennen, zowel culinair, qua accommodatie, fotografie, mooie landschappen en natuur en hartelijikheid!  Tot heel snel, Christel, fotograaf.

 

Dag Anne Mich,  Bedankt voor deze unieke foto- en wandelreis.  Door deze specifieke combinatie van twee mogelijkheden hebben wij er bijzonder van genoten.  De reis was door jullie tot in de details voorbereid.  We hebben enorm veel gezien en geleerd en prachtige landschappen bewonderd.  Het was een zeer intense week, we hadden soms een rustmoment nodig om de vele indrukken te laten bezinken.  Dit vonden we dan tijdens de autoritten op de terugweg, we hebben van elke seconde genoten.  De twee hotels waren uitstekend, …. We hadden het gevoel dat we steeds bij jullie terecht konden bij vragen of problemen.  Waarvoor dank!  We wensen jullie het allerbeste toe bij de toekomstige reizen en hopen om er in de toekomst nog gebruik van te kunnen maken.  Hartelijke groeten,  Linda en Pol, wandelaar en fotograaf.

 

Voor het eerst in mijn leven deelgenomen aan een fotografiereis en meteen schot in de roos!  Wat wij op één week gezien, beleefd, geleerd en genoten hebben, was formidabel.  De fotografen werden per minibus gebracht naar prachtige uitzichtspunten en plekjes waar we uitleg kregen over fotografie en dat gingen we dan toepassen.  Anne doet dit op een rustige wijze, met veel passie en geduld.  Daarbij een goede dosis humor, en een grote kennis v.h. gebied, een zeer degelijk uitgewerkt programma, de nodige flexibiliteit en aandacht etc. Hotels met karakter...kortom het was super!  Mich begeleidt de wandelaars en hij heeft prachtige wandelingen voorbereid en aangepast aan het niveau van de groep.  Zo kan je als fotograaf, wandelaar koppel samen van de reis genieten.  Anne en Mich, dikke merçi!  Ann en Marc fotografe, wandelaar.

 

Fantastische trip: twee hotels als uitvalsbasis is ideaal.  Accommodatie is prima, lekker eten.  Flexibele dagschema's, inspelend op de wensen en behoeften van de reisgenoten.  Prachtige wandelingen, gevarieerd aanbod.  Professioneel voorbereid.  De 4X4 avondtrips zijn absolute hoogtepunten.  Top reis! Marc, wandelaar

Wanneer?
18 octobre 2024 - 25 octobre 2024

Waar?
Spanje

Prijs
1890 €

Min. aantal deelnemers: 10
Max. aantal deelnemers: 10
V O L Z E T !

Soort event:
Fotoreizen

Online inschrijvenTerug naar het overzicht

Deel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel

Abonneer hier!

Onze nieuwsbrief

Wil u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief!