Accent

Faeröer Eilanden
V O L Z E T

Deze onwaarschijnlijke mooie eilandengroep ligt temidden van de Atlantische Oceaan, tussen Noorwegen, Schotland en Ijsland.  

Net zoals bij onze andere reizen laten we de natuur voor zich spreken, je ziet er ongerepte landschappen, bergen,  stranden en vergezichten die je nergens anders op onze wereldbol kan vinden.  Bovendien doet de rust die je er ervaart, je meteen naar een langer verblijf verlangen.

Door de geografische ligging van de Faeröer zijn er steeds wisselende klimatologische omstandigheden.  Dat steeds veranderende licht en wolkenspel zorgt voor een unieke ervaring, en een mooie uitdaging voor elke fotograaf en wandelaar.

Beleef de Faeröer nu, in een kleine groep en met 2 begeleiders die je op de mooiste spots brengen op het juiste moment wanneer het licht er goed zit: jouw garantie op mooie foto's en herinneringen.

 

De Faeröer is een afgelegen bestemming in het midden van de Altlantische Oceaan.  De lucht is er puur en zuiver, de natuur overweldigend en ongerept met berglandschappen en mooie stranden, watervallen, kliffen, een beukende oceaan en spectaculaire vergezichten.

Omdat we deze reis organiseren op het einde van de zomer, hebben we op vele locaties het rijk voor ons alleen.  De temperaturen zijn zacht en de vogels zijn nog aanwezig.  Zo maken we een boottocht naar één van de eilanden om er de puffins te kunnen spotten.

Gewapend met een stevig statief en steeds voorzien van beschermende kledij en schoeisel gaan we op ontdekking tot de verste uithoeken.  Zowel fotograaf als wandelaar zal zich hier kunnen uitleven en met vele prachtige beelden en herinneringen naar huis gaan.

We verblijven op een mooi gelegen locatie, zodat de must-sees steeds binnen handbereik zijn.  Vele toplocaties staan op ons programma, waaronder, als het weer het toelaat, één of meerdere boottochten.  

 

 

Dag 1:

Afspraak op de luchthaven van Vagar.  We pikken onze wagens op en rijden naar ons verblijf. We checken in en gaan meteen aan de slag, als het weer goed is plannen we een eerste avondshoot.

 

Dag 2-6:

We hebben voor jou een prachtig en volledig programma samengesteld.  We brengen je tot bij verschillende mooie locaties waar zowel de wandelaars als de fotografen hun hartje kunnen ophalen.

Zoals zo vaak zullen we op basis van de weersomstandigheden dag per dag onze trips plannen en uitvoeren.  Het is vaak zo dat we rijden naar het mooie licht, wanneer er één gedeelte van de Faeröer in de mist ligt, kan het zijn dat aan de andere kant de zon door de wolken breekt. 

Laat je alvast in vervoering brengen door de beelden op deze pagina.

 

Dag 7:

Vandaag nemen we afscheid, met een koffer mooie beelden en herinneringen keren we terug.

 

 

 

 

Type reis:

Dit is een foto - en wandelreis.

Dat betekent dat Anne de fotografen begeleidt en Mich de wandelaars.  Vele plaatsen zullen we uiteraard samen bezoeken en waar we kunnen, lunchen we ook samen.  De fotografen krijgen de tijd om uitgebreid hun ding te doen, terwijl de wandelaars op pad gaan.  We nemen meestal een picknick mee.

Zwaarte reis:

Het is een bergachtig gebied, ook op de stranden liggen er rotsen.  De grond is vaak oneffen, dat betekent dat aangepast schoeisel geen overbodige luxe is.  En dat ieder van ons instaat voor zijn eigen materiaal en veiligheid.

Dit wil zeggen dat zowel fotografen als wandelaars over een goede basisconditie moeten beschikken.

Fotografen moeten eigenhandig op een fotospot kunnen geraken en hierbij hun eigen materiaal kunnen dragen.  Sommige fotospots liggen vlakbij de parkeerplaatsen van de wagens.  Andere fotospots bereiken we na een wandeling.  Die zijn op zich niet zwaar, maar je moet toch goed kunnen doorstappen om er te geraken en dit op oneffen terrein.  

Wandelaars kunnen best ook over een goede conditie beschikken, enige training vooraf is gewenst omdat het een bergachtig gebied is.

Zoals steeds bepalen de weersomstandigheden onze mogelijkheden: we nemen nooit onverantwoorde risico's!!

Deelnemers:

8 personen, fotografen en wandelaars, plus 2 begeleiders.

Verblijf:

Mooie guesthouse.  We beschikken over eigen keuken en kunnen ontbijten, lunches en eventueel avondeten klaarmaken.  We delen de leefruimtes en de badkamers.

Dit betekent dat we niet gebonden zijn aan restauranturen.  Op de Faeröer eten ze net wanneer het licht voor de fotografen juist mooi wordt en dan willen we natuurlijk buiten zijn.

Kledij / Klimaat / Benodigdheden:

De temperaturen kunnen nog zeer aangenaam zijn.  Aan te raden is dat je je voorziet op alle weersomstandigheden.  Voorzie stevig, waterdicht schoeisel, type bergschoenen en regenkledij.

Meer details volgen later.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kostprijs per persoon:

prijs op basis van een 2 persoonskmer met 2 bedden.

+35€ bijdrage garantieverzekering.

Extra toeslag éénpersoonskamer, zeer beperkt beschikbaar.

Voorschot te betalen bij boeking 

 

Inbegrepen:

Transport ter plaatse met 2 grote en comfortabele wagens, alle verblijven in comfort guesthouse.

Reisbegeleiding door 2 personen.

Foto-en wandelgegeleiding.

Fotobespreking.

 

Exclusief:

Vluchten, excursies, inkomgelden, maaltijden en dranken, persoonlijke uitgaven.

Transport van en naar de luchthaven van vertrek.

Voorzie voor de maaltijden en aankopen in de supermarkt een budget van 40€ per dag.

 

Bedankt voor je deelname aan deze prachtige reis!

 

 

Wanneer?
26 augustus 2025 - 01 september 2025

Waar?
Faeröer Eilanden

Min. aantal deelnemers: 8
Max. aantal deelnemers: 8
V O L Z E T !

Soort event:
Fotoreizen

Online inschrijvenTerug naar het overzicht

Deel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel

Abonneer hier!

Onze nieuwsbrief

Wil u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief!