Accent

Helaas!
Dit event is reeds afgelopen!


Senja & Troms
V O L Z E T

Aansluitend op onze Lofoten reis hebben we een nieuwe wintertour voor jullie uitgewerkt.  We reizen naar een wat noordelijker gedeelte in Noorwegen, naar het eiland  Senja en de provincie Troms. 

Insiders weten het al langer.  Weinig plekken in de wereld waar je als fotograaf de kans krijgt om de ruigheid, de schoonheid én de desolaatheid van de omgeving zo mooi vast te leggen als op Senja, één van de grootste en mooiste eilanden van Noorwegen.

Hier kom je als landschapsfotograaf zeker aan je trekken, de dramatische kustlijnen, met bergen die uitmonden in de oceaan, prachtige stranden, weidse serene landschappen, veel wildleven, typische vissersdorpen.....maken van deze reis een onvergetelijke beleving. 

Dit is een prachtige fotoreis met een apart programma en begeleiding voor de wandelaars.

We verblijven weer op 3 verschillende locaties in typische comfortabele huisjes/appartementen aan het water om van daaruit de mooiste plekken te kunnen ontdekken.

 


 

Wie de wondermooie Lofoten reeds bezocht heeft zal het kunnen beamen: ja, in Senja kan het nog aparter, nog ongerepter, nog dramatischer, nog adembenemender en nóg rustiger. 

Hier staat het toerisme echt nog in zijn kinderschoenen en daardoor zullen we ons meestal alleen op onze fotospots bevinden.

Door de noordelijke ligging verwacht je je misschien aan extreme koude: niets is minder waar.  De warme Golfstroom maakt, net als in de Lofoten, dat de temperatuur zeer goed meevalt.  De wind zorgt soms voor een extra koudegevoel, maar dit geeft ons ook vaak kans op spectaculaire luchten en wisselende weersomstandigheden.  Wat dan wederom ons fotografen, als muziek in de oren klinkt.  Betoverende lichtinvallen, spectaculaire wolkenpartijen, besneeuwde landschappen, bergen die uit de oceaan lijken te groeien, veel wildleven, dramatische kustlijnen....het is er allemaal!

Kortom er zijn zoveel prachtige natuurelementen aanwezig om je als fotograaf creatief uit te leven, dat je ogen tekort komt en je met vele prachtige beelden en ervaringen weer naar huis keert.

En dan hebben we het nog niet gehad over een extra troef : het Noorderlicht!  Door de ligging boven de poolcirkel is de kans op het zien van dit fenomeen nog groter, op dagen zonder bewolking krijgen we het zo goed als zeker te zien.  We leggen je haarfijn uit hoe je dit prachtig natuurspektakel het best in beeld brengt.  We proberen elke kans te benutten op op verschillende mooie locaties het Noorderlicht vast te leggen.

We bezoeken niet enkel Senja, maar brengen je ook op wondermooie fotospots in de provincie Troms, dit gedeelte van Noorwegen is écht een plaats om te ontdekken, wij zijn er gek van!  Jij ook?

Dag 1 :

Afspraak op de luchthaven op de plaats van bestemming.  De wagens staan klaar en we rijden in minder dan 2u naar onze eerste verblijfplaats gelegen in het mooie Troms.  

Dag 2: 

We worden wakker op een mooie locatie met een geweldig zicht over het water.  In deze prachtige omgeving doen we onze eerste ochtend fotoshoot.  Dan rijden we rustig verder door de provincie Troms richting onze eerste verblijfplaats op Senja.  Onderweg zijn er tal van fotolocaties. 

Dag 3-6:

Afhankelijk van het weer bezoeken we de betere fotospots op de juiste momenten, waarbij we het eiland helemaal verkennen.  Er is steeds, als het weer het toelaat een ochtend- en een avondfotoshoot en natuurlijk gaan we elke avond trachten Noorderlicht te spotten.  Om de verplaatsingen zo kort mogelijk te houden, verblijven we op 2 ideaal gelegen uitvalsbases.

Dag 7:

Deze dag rijden we na de ochtendshoot via mooi gelegen valleien in de richting van onze laatste verblijfplaats aan de luchthaven. Wederom maken we verschillende fotostops tijdens de rit.  We dineren s'avonds in ons hotel en rijden nog uit om als het kan, het Noorderlicht in beeld te brengen.

Dag 8:

Na een stevig ontbijt zijn we klaar om via de vlakbij gelegen luchthaven onze terugreis aan te vatten.  We keren naar huis met vele mooie beelden en ervaringen, een reis om nooit te vergeten!

Type reis :

Deze reis wordt begeleid door 2 personen, Anne Van Passel voor de fotografen onder ons, Mich Van den Eijnde voor de niet fotografen.

Vele bestemmingen zullen we samen bezoeken, doch de fotografen hebben meer tijd nodig op bepaalde plaatsen en dan zal Mich de niet fotografen begeleiden.  Ook als je eens niet als fotograaf wenst mee te gaan met Anne, kan je bij hem aansluiten.  

Omwille van het winters karakter van deze reis, zijn de wandelingen beperkter.

We reizen met 2 grote wagens, voorzien van winterbanden, om alle locaties vlot te kunnen bereiken. En al ons materiaal goed te kunnen vervoeren.

Het programma ter plaatse is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden en kan ten alle tijde, en in het beste belang van de groep, gewijzigd worden.

Deelnemers :

10 personen: fotografen en niet-fotografen

Verblijf :

We verblijven op zeer mooie locaties, aan het water, type rorbuers of appartementen.  We beschikken minstens over 1 badkamer per 4 personen.  Afhankelijk van de verdeling beschik je soms over een privé badkamer.  Je deelt de kamer met een andere deelnemer.  Voor een privé kamer is er een toeslag.

We kunnen onze ontbijten, lunchpakketten en diners zelf bereiden.  We beschikken in de verblijven over een keuken, een living en een eetkamer.  's Avonds kunnen we zelf eten maken, of gaan dineren in het restaurant vlakbij de accommodatie.

Kledij/klimaat/benodigdheden :

Het is in februari winter in Noorwegen, dus voorzie je van degelijke winterkledij en schoeisel.  Dit zullen we later nog wel toelichten.

Voor de fotografen; neem best alles mee, zo vergeet je niets ;-) 

 

 

 

Kostprijs per persoon :

(prijs op basis v 2pers kamer) (extra fee voor éénpersoonskamer, zéér beperkt beschikbaar, op aanvraag, reken ongeveer 380€). 

Informeer per mail.

+ 35€ bijdrage garantieverzekering

Voorschot te betalen bij boeking

 

Inbegrepen :

Transport ter plaatse, alle verblijven, reisbegeleiding door 2 ervaren personen.

Fotobegeleiding.

 

Exclusief :

Vluchten.  Wij adviseren U over de te boeken vluchten.

Transport van en naar de luchthaven van vertrek.

Andere inkomgelden bv. musea…

Maaltijden en dranken en optionele excursies buiten het programma.

Annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering. Aankopen van persoonlijke aard.

 

Alvast bedankt voor de interesse in deze reis!

 

Wanneer?
28 februari 2024 - 06 maart 2024

Min. aantal deelnemers: 10
Max. aantal deelnemers: 10
V O L Z E T !

Soort event:
Fotoreizen

Terug naar het archief

Deel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel
© Anne Van Passel

Abonneer hier!

Onze nieuwsbrief

Wil u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief!